Farorna med cannabis är dramatiskt undervärderade

Under de senaste tio åren har antalet cannabisanvändare i Tyskland ökat med 70 procent. Förra året hade 20 procent av 16-19-åringarna någon gång prövat cannabis.

Nu ökar inte bara konsumtionen av cannabis utan också antalet ungdomar som söker råd och stöd. Enligt uppgifter i tyska Die Welt har antalet hjälpsökande under den senaste tioårsperioden ökat med 750 procent!

Andreas Gartner, psykolog på Therapieladen i Berlin säger till Die Welt att antalet missbrukare har ökat kraftigt under de senaste tio åren. På fråga om varför säger Gartner "Utbredningen av cannabis har stigit enormt under 1990-talet."

Gartner oroas också över att ungdomar börjar använda droger tidigt och att föräldrarnas auktoritet minskat.

Också i Frankfurt i Tyskland oroas man över konsumtionen av cannabis. Även om man inte noterat en ökning av konsumtionen under de senaste par åren, anser man att alltför många använder cannabis och därför startar man nu en kampanj, 'BeU' (Var dig själv), riktad till såväl ungdomar och föräldrar som till lärare och andra. För de närmaste två åren har man anvisat motsvarande 6,5 miljoner kronor för att driva kampanjen. Merparten av kampanjen använder Internet som instrument och betonar vikten av en allmän förstärkning av ungdomars personlighet.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0