Holland kommer inte att legalisera produktion av cannabis

Den holländska regeringen har, enligt dagstidningen 'de Volkskrant' i tisdags, klargjort att den inte kommer att ge vika för den majoritet i parlamentet som anser att produktionen av cannabis ska legaliseras.

I ett anförande i parlamentet i måndags konstaterade landets justitieminister, Piet Hein Donner, att regeringen har omfattande praktiska och juridiska invändningar mot ett sådant förslag och att regeringen INTE kommer att tolerera några undantag. Donner sa vidare att de kommuner som på något sätt inlåter sig i experiment med 'legal marijuana' kommer att åtalas.

Enligt flera lokala media hävdar de parlamentariker som anser att produktionen av cannabis ska legaliseras att den nuvarande holländska narkotikpolitiken, avseende vad holländarna kallar 'lätta' droger, är halvhjärtad.

Som bekant är försäljning av cannabis i så kallade coffee shops accepterad sedan flera år tillbaka, men odling och tillförsel av samma produkt till coffee shops är illegal. Parlamentarikerna tycker att man borde ändra på det nuvarande systemet och sålunda tillåta produktion och distribution av cannabis till knarkbutikerna.

Det kan förefalla besynnerligt att det inte faller de holländska parlamentarikerna in att överväga att täppa till framsidan av landets coffee shops, dvs bomma igen dom totalt en gång för alla.

Som MOTGIFT rapporterat tidigare har tre ministrar i regeringen i en skrivelse till parlamentet börjat markera sin oro för den holländska cannabishanteringen och att någon legalisering av produktion av cannabis skulle vara aktuell i Nederländerna nu förefaller vara avlägsen.

Ministrarnas skrivelse till parlamentet hittar du på adressen http://www.minvws.nl/images/BZ75398_tcm11-55962.pdf
Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0