Internetbaserad cannabisfirma nedmonterad

Kanadas RCMP (Royal Canadian Mounted Police) har gjort en insats till gagn för kanadensarna. RCMP har nämligen nedmonterat en framgångsrik, internetbaserad cannabisfirma.

Heaven´s Stairway, ägd av Richad Baghdadlian, sålde rikligt med cannabisfrön via Internet. Under den tid RCMP genomförde sin undersökning av företaget kom det in cirka 30 order per dag, värda i snitt 500 kronor.

Enligt RCMP finns det bevis för att företaget sålde frön, inte bara till kunder i Nordamerika utan också till flera andra länder. Kunderna skickade kontanter eller betalade med check till olika postboxar i Montreal.
Vid husrannsakan beslagtogs över 200.000 cannabisfrön.

När vi ändå talar om cannabis kan den som är intresserad av att veta mer om den kanadensiska cannabismarknaden läsa 'Bud, Inc.: Inside Canada's Marijuana Industry' av Ian Mulgrew. Boken på 287 sidor, som kom 2005 och är utgiven av Random House Canada.

I boken kan du bland annat läsa om Kanadas meste haschflummare, Marc 'Prince of Pot' Emery och en stor mängd av hans likasinnade kamrater och få en god inblick i den kanadensiska 'pot'-världen, ekonomin och den hittillsvarande kanadensiska låt-gå-mentaliteten när det gäller marijuana.
Emery är för övrigt föremål för intresse från amerikanska myndigheters sida efter att han sålt enorma mängder av sina favoritprodukter till kunder i USA. Från amerikansk sida har man nu begärt Emery utlämnad från Kanada. Ärendet om utlämningen är ännu inte avgjort.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0