Rapport avslöjar hälsorisker med cannabis

En ny rapport från New South Wales i Australien konstaterar att cannabismissbruk, utöver kända problem med den psykiska hälsan, också allvarligt kan påverka den fysiska hälsan.

Rapporten konstaterar att cannabismissbruk kan leda till hjärtproblem, problem i luftvägarna och med immunsystemet; cannabismissbruk kan vidare leda till försämring av korttidsminnet och försena utvecklingen av hjärnan i unga år.

Hälsovårdsministern i News South Wales, John Hatzistergos, som idag öppnar delstatens fjärde klinik för behandling av patienter med cannabisproblem, säger till media i Australien att även om bruket av cannabis har minskat, så medför mer potent (högre THC-halt) marijuana ökade hälsorisker.

Hälsovårdsministern säger till tidningen Sydney Morning Herald att "Cannabis är ofta en del i ett större missbruksmönster med cigaretter, alkohol och andra droger." Beträffande rapporten konstaterar han, "Den här rapporten kommer att tysta de som ursäktar marknaden för så kallade lätta droger."

Så snart vi får tillgång till originalrapporten meddelar vi var du kan ta del av den. Om du inte redan har gjort det kan du med fördel ta del av det svenska materialet 'Skador av hasch och marijuana' .

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0