Ägare av ’marijuanadispensär’ gripna av polisen

102292-6
Hayward Local Patients Cooperative

DEA (Drug Enforcement Administration) i USA har gripit ägarna till Hayward Local Patients Cooperative, en av flera så kallade ’marijuanadispensärer’ i Kalifornien.

I samband med gripandet beslagtogs gasgranater, sofistikerad inomhusanläggning för cannabisodling, hundratals plantor, ’marijuanakonditorivaror’, flera bilar (Mercedes, Hummer, Cadillac Escalade, Volvo, Dodge Truck, Harley Davidson- och Ducati-motorcyklar) och kontanter. 

Enligt DEA försöker Hayward Local Patients Cooperative dölja sin kriminella aktivitet genom att hävda att de enbart förser personer som lider av medicinska sjukdomar när i själva verket människor utan några medicinska indikationer har kunnat köpa marijuana där. I samband med en nyligen genomförd inspektion av polisen fanns det i lokalerna mer än 100 kilo marijuana och ett stort antal plantor. 

Undersökningen av Hayward Local Patients Cooperative har pågått under ett år då DEA fått information om att ägarna drev en sofistikerad inomhusodling i flera av rummen i lokalerna och att de hade hundratals kilo färdig marijuana för leverans. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0