Cannabislegaliserarna ger upp sina partipolitiska ambitioner

Efter ett ’krismöte’ i Norwich i helgen har brittiska LCA (Legalise Cannabis Alliance) gett upp sina ambitioner att fortsätta vara ett politiskt parti och istället ändra taktik genom att använda andra metoder för att lobba för legalisering av cannabis. 

LCA grundades och registrerades som ett politiskt parti i Storbritannien i mars 1999 med det uttalade syftet att åstadkomma legalisering av cannabis. 

Partiet har under sin existens försökt utöva påtryckningar på de politiker i övriga partier som varit emot idén med legalisering av cannabis. LCA har varit framgångsrikt med den taktiken när det gäller det brittiska ’Green Party’ som, efter att LCA vunnit ett stort antal röster där ’gröna’ kandidater också ställde upp, ändrade sin cannabispolitik i tolerant riktning. 

Att cannabislegaliserarna stöter på svårigheter finns det fler exempel på. Den planerade ’UK Hydro and Hemp Expo 2006’, som skulle hållits i Coventry tidigare i år ställdes in med kort varsel. Samtidigt planeras nu för en ny cannabismässa, ’The UK Hemp Expo’ i Telford ( lite över två timmars bilresa från London) 5-7 maj 2007. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0