Desperata försök att legalisera marijuana i Colorado

Det är inte bara i Nevada legaliseringsivrarna är desperata. I Colorado försökte de som vill legalisera marijuana, SAFER Colorado, övertyga menigheten om det förträffliga i ett sådant förslag genom att publicera två tidningsannonser. Den ena, som fanns i flera tidningar i lördags, hävdar att President Bush påverkad av alkohol utmanade sin far på slagsmål. En andra annons  berättar att vicepresidenten Dick Cheney av misstag sköt en jaktkamrat efter att Cheney förtärt alkohol. 

Var och en med mer än två hjärnceller kliar sig förmodligen i huvudet och funderar över vad nu detta skulle ha med legalisering av marijuana att göra. Dom kan sluta klia sig. Det har ingenting med legalisering av marijuana att göra utan är bara ytterligare ett av fulknepen i det amerikanska valet idag. 

Den logiska förmågan hos legaliseringsförespråkarna är föga imponerande. I en av annonserna, publicerad i Greeley Tribune i lördags finns en bild av president Bush åtföljd av texten: ”1972 försökte den här mannen slåss med sin far när han var full. Ytterligare ett skäl att rösta ja till förslag 44”.  

Annonsen om vicepresidenten, också den försedd med bild, hade följande text: ”Sköt sin vän i ansiktet efter att ha druckit. Ytterligare ett skäl att rösta ja till förslag 44.” 

Det är i skrivande stund inte bekant om de som formulerat annonstexterna hade rökt marijuana. 

Förslag 44, som medborgarna i Colorado kan rösta om idag, innebär att vuxna kan inneha upp till cirka 30 gram marijuana, vilket står i strid med den federala lagstiftningen. 

Vi hoppas naturligtvis att förslag 44 hamnar i runda arkivet för gott. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0