Haschflummarnas olympiska spel

Idag är det sista dagen av den 19:e omgången av Cannabis Cup – haschflummarnas årliga olympiad i Amsterdam där ’delegater’ från olika håll i världen samlas för att röka på och bedöma årets bästa produkt, som enligt traditionen alltid kommer från Holland, så också i år. Någon tävling i egentlig mening är det inte utan ett tillfälle att utbyta 'yrekshemligheter', röka på och knyta kontakter.

Detta spektakel, som ursprungligen initierades av High Times drar fortfarande folk även om intresset mattats av något. 

I samband med årets Cannabis Cup hade något ljushuvud kommit på idén att man skulle röka världens största joint - 1,5 meter lång och med ett halvt kilo marijuana och ingen tobak. I ett temporärt anfall av klarsyn insåg arrangörerna att det kanske inte rimmade ens med den toleranta nederländska synen på cannabis. Från början hade arrangörerna tänkt sig att var och en som skulle puffa på jointen själv skulle ta med sig 5 gram hasch men det blev inget av med förslaget. Resultat: Världens största joint är skrotad.   

För studenter på Polishögskolan och personal på narkotikarotlar och inom tullväsendet erbjuder Cannabis Cup ett utsökt tillfälle till kartläggning av vad som sker på marknaden. Tänk gärna på det inför nästa års olympiad. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0