Två boxare stängs av på livstid efter användning av cannabis

Pakistans boxningsfederation har stängt av de två boxarna Meherullah Lassi och Faisal Karim från deltagande i internationella tävlingar på livstid efter att de två guldmedaljörerna lämnat positiva cannabisprover. 

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: jimmy nyberg

Vad härligt. Varken cannabis eller boxning är ju som bekant bra för huvudet.Man kan bara hoppas att dessa två personer slutar med cannabis också. Annars lär det nog vara brist på väl fungerande hjärnceller.

2006-11-27 @ 20:16:40
Postat av: Henrik

Det må vara sant att boxning inte är bra för huvudet. Men uppenbarligen kan man ha en brist på hjärnceller även utan att någonsin ha boxat…

Som säkert de flesta läsare vet främja cannabis knappast en boxers prestation. Användning av detta ämne uppfyller alltså inte kriterierna för dopning. Varför spärras dem då? Och varför på livstid? Det är väldigt dumt.

2006-11-28 @ 16:05:24
Postat av: Jimmy Nyberg

Med doping avses en manipulation med hjälp av kemiska ämnen eller andra medicinska metoder i avsikt att förbättra idrottsliga resultat. Doping kriterierna enligt Wada är:
.1. Det skall finnas vetenskapligt belägg eller erfarenhet att substansen eller metoden ger prestationsökning..2. Det skall finnas vetenskapligt belägg eller erfarenhet att substansen eller metoden är farlig för idrottsutövaren..3. Bruk av substansen eller metoden skall strida mot idrottens etik.
Enligt mig passar cannabis utmärkt in på dessa kriterier.
Minst 2 av dessa 3 kriterier måste vara uppfyllda för att substansen eller metoden skall hamna på listan. Detta innebär att de substanser eller metoder som är förbjudna inte behöver vara PRESTATIONSÖKANDE!

2006-12-03 @ 21:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0