Profithungriga läkare gör grova pengar på ’marijuanarecept’

Kritiken i marijuanakvacksalveriets hemstat, Kalifornien, börjar bli högljudd då allt fler inser att den så kallade ’medicinska’ marijuanan är ’hoax’. 

Så börjar till och med de som var med och författade den så kallade Proposition 215, som från och med 1996 möjliggjort kvacksalveriet med så kallad ’medicinsk’ marijuana i Kalifornien, att inse att profithungriga läkare gör grova pengar på att rekommendera ’patienter’ att röka marijuana och att fler och fler ’icke-patienter’ handlar sin marijuana i ’marijuanadispensärerna’, ungefär som i vilken holländsk coffee shop som helst. Det är också värt att veta SB 420, som utvidgade möjligheten för ’patienter’ att kollektivt odla och använda marijuana, infördes 2004.  

En av medförfattarna till den ursprungliga Proposition 215, prästen Scott Imler, säger till media i Los Angeles att ” allt är nu entreprenörs- och profitinriktat.” Imler säger också att han tror att bara omkring 10 procent av de uppskattningsvis 200 000 ’patienterna’ egentligen skulle vara berättigade ’patienter’ enligt reglerna. 

Så vad händer? ’Patienter’ söker sig till mindre nogräknade, profithungriga läkare som för 150 dollar (cirka tusen kronor) skriver ut en rekommendation om användning av marijuana. Ingen utvärdering av ’sjukdomstillståndet’ behövs. Det här sköts på löpande band till glädje för ’patienten’, innehavare av ’marijuanadispensärer’ och pot clubs och läkare som för länge sedan insett att det går att tjäna snabba pengar på det här sättet. 

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Magnus

'Patienter' söker sig till mindre nogräknade, profithungriga läkare som för 150 dollar (cirka tusen dollar) skriver ut en rekommendation om användning av marijuana.

Ja, det skulle verkligen uppskattas om du slutade med denna förbannade faktaförvrängning. Varför skulle 150 dollar vara lika med tusen dollar ?

2007-02-11 @ 13:36:02
Postat av: Torgny Peterson

De flesta inser nog att det 150 dollar är ungefär lika med 1000 SEK. Tack för påpekandet. Valutaslaget är korrigerat.

2007-02-12 @ 07:18:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0