Internationell oro över cannabisindustrin

102292-5
   Cannabiskampanjen

Det är inte bara i Sverige som arbetet mot cannabis har intensifierats under de två senaste åren, främst genom Rikskriminalpolisens cannabisprojekt, utan också i flera andra länder uppmärksammas den omfattande cannabishanteringen och de skadeverkningar användning kan medföra allt mer.

Den här veckan har till exempel experter från Schweiz, Tyskland, Frankrike, Österrike, Liechtenstein och USA träffats under två dagar för att bland annat diskutera utvecklingen av cannabisindustrin i allmänhet och ökningen av inomhusodlingar av marijuana i synnerhet, en tendens som också uppmärksammats i Sverige där flera avancerade fabriksmässiga marijuanaodlingar har beslagtagits med fällande domar till följd.

Vid det aktuella mötet i Zürich konstaterade deltagarna att utvecklingen på cannabismarknaden i kombination med ökad THC-halt i produkterna ökar riskerna för skador vid användning, vilket kräver ökade, samordnade och gemensamma insatser för att bekämpa cannabisindustrin.

Vi förutsätter självklart att svenska politiker och myndigheter på samma sätt inser farorna och målmedvetet förstärker och utvecklar arbetet för att krossa cannabisindustrin.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0