Attityderna mot cannabis behöver förändras

The Association of Chief Police Officers in Scotland (ACPOS) krävde en rejäl förändring i attityderna mot cannabis vid den internationella konferensen, The Hash Reality, som hölls på Westin Turnberry Resort, Ayrshire i början av den här månaden.  

- Den nuvarande trendiga synen att vi kan hantera cannabissituationen genom att dela ut en varning, ett bestämt bötesbelopp eller någon annan skenmanöver leder oss bara i fel riktning?, sa Graeme Pearson, chef för SCDEA (Scottish Drug Enforcement Agency) vid konferensen. 

Skottland har börjat upptäcka den organiserade brottslighetens storskaliga cannabisodlingar. THC-halten i cannabis har ökat avsevärt under senare år och Skottland har också upplevt ökade kopplingar mellan användningen av cannabis och hälsoproblem. 

- Jag är allvarligt oroad över förekomsten av cannabis, dess styrka, hälsoeffekterna och den förvirring som uppstått under senare år efter beslut om att omklassificera cannabis. Jag hyser inte det minsta tvivel om att cannabis utgör ett verkligt hot mot våra ungdomar och att det alltmer är en vara som hanteras av organiserade, kriminella grupper som gör enorma vinster, säger Pearson. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0