Rättsväsendet ökar takten i kampen mot cannabissmugglarna

Under de närmaste två åren intensifieras arbetet med att stoppa handel med cannabis i Sverige och resten av Norden.  

Vi vet vilka som sysslar med smugglingen och det mesta om hur de arbetar. Nu ska vi sätta stopp för dem,
säger Peter Tjäder, polisens nationella samordnare i kampen mot den organiserade brottsligheten.
Cannabis är den i särklass vanligaste narkotikan i Sverige och en av de viktigaste inkomstkällorna för den organiserade brottsligheten.

Polisen har i samarbete med Mobilisering mot narkotika, genom Cannabisprojektet, identifierat cirka 140 nätverk som sysslar med cannabishandel på olika nivåer och som i flera fall har kopplingar till andra nordiska länder.  

Nu tar Polisen tillsammans med Åklagarmyndigheten, Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Tullverket samt Säkerhetspolisen, genom Operativa rådet, ytterligare ett steg för att bekämpa cannabissmugglingen. 

Polismyndigheten i Skåne har tilldelats 14 miljoner kronor för att under två år samordna och initiera insatser mot utpekade personer som är tongivande inom cannabissmugglingen i Norden. Finansieringen sker genom den så kallade nationella satsningen mot grov och organiserad brottslighet till vilken det är avsatt 120 miljoner kronor under tre år. 

Torsdagen den 29 mars talar Johan Nilsson, kriminalinspektör vid Rikskriminalpolisen och projektledare för cannabisprojektet, om arbetet med att kartlägga cannabissmugglarna och deras verksamhet på Konferensen Sverige Mot Narkotika i Örebro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0