Rekordstort antal cannabisodlingar i Storbritannien

Aldrig någonsin tidigare har antalet cannabisodlingar varit så stort i Storbritannien som nu. En nyligen genomförd undersökning av Drugscope visar att polisen under de senaste sex månaderna avslöjat tre sådana odlingar per dag.  

Enbart i Londonområdet har 1 500 cannabisodlingar upptäckts och beslagtagits under de två senaste åren vilket är 200 procent fler än under åren 2003 till 2005. 

För tio år sedan, rapporterar Drugscope, producerades bara 11 procent av den cannabis som såldes i Storbritannien i landet. Idag produceras över 60 procent i landet. 

Tack vare att polisen varit synnerligen effektiv, man har bland annat använt helikoptrar utrustade med värmekameror för att upptäcka odlingarna, har det periodvis uppstått cannabistorka, dvs brist på cannabisprodukter, vilket gjort att mindre nogräknade, penninghungriga knarkproducenter kryddat marijuana med mikroskopiskt små glaskulor. Varför? För att öka vikten och därmed tjäna mer pengar. Detta skedde i en sådan omfattning att det engelska hälsovårdsdepartementet publicerade en så kallad health alert den 16 januari i år efter att flera marijuanakunder fått allvarliga mun- och halsproblem efter att ha fått i sig glaskulorna då dom rökt marijuana. 

Enligt uppgifter från den brittiska polisen innehåller ungefär 80 procent av cannabisodlingarna mer än 50 cannabisplantor och i genomsnitt beslagtas omkring 400 plantor vid varje razzia. 

En analys av de razzior som företagits mot cannabisodlingarna i landet visar att mellan 60 och 70 procent av odlingarna drivs av vitnamesiska kriminella gäng. Från början var dessa verksamma i London-området men under det senaste året har cannabisodlingar som drivits av de här gängen också upptäckts i södra Wales, Birmingham, East Anglia, Yorkshire och i nordöstra delen av landet. 

Många av odlingarna sköts av illegala immigranter, varav en del inte är mer än 15 år gamla. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0