Kampanj mot cannabisindustrin: Åsikt, Insikt, Avsikt och Utsikt

102292-5
   Cannabiskampanjen

I radioprogrammet ReageraMera onsdag 16 maj, med repris 17 maj, förklarade och besvarade Thomas Lundqvist, leg. psykolog och docent i psykologi vid Lunds universitet, en mängd cannabisrelaterade frågeställningar. 

Lundqvist, som arbetat med missbrukare inom narkomanvården sedan mitten av 1970-talet, är en av Sveriges ledande experter inom området. 

Under de år jag arbetat med narkotikarelaterade problem och frågeställningar är det få droger som varit så livligt debatterade som cannabis. I diskussionerna saknas ingalunda åsikter, däremot finns det avsevärda brister när det gäller kunskap och insikter om vilka konsekvenser användning av cannabis medför. Åsikter i kombination med bristande insikter resulterar ofta inte i några konkreta avsikter att förändra inställningen till cannabis.

Lundqvists arbete är avsett att råda bot på det och bidra till att också mer eller mindre inbitna användare av cannabis kan skaffa sig nya utsiktspunkter. 

Vad har då detta att göra med cannabisindustrin? Svaret är enkelt. Cannabiskonsumenterna göder industrin genom att använda cannabisprodukter. Skippar du cannabis ger du ditt bidrag till att krossa cannabisindustrin. 

Du som inte hade tillfälle att lyssna på programmet kan ändå ta del av en hel del intressant information genom att följa nedanstående länkar: 

Haschprogrammet 

En guide för dig som vill sluta med hasch och marijuana (svenska)
En guide for deg som vil slutte med hasj (norska)
En guide for dig som vil ud af hashmisbrug (danska)
Opas sinulle, joka haluat lopettaa kannabiksen käytön (finska) 

Hjälp för cannabismissbruk (Sverige) 

Publicerade artiklar (merparten av Thomas Lundqvist) 

Tycker du att radioprogrammet ska sändas i repris ytterligare en gång skickar du bara ett meddelande till reageramera@gmail.com  

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0