Cannabis är ett problem

I ett inlägg, Cannabis and Robbery, i The Telegraph 28 juli i år skriver ordföranden för Youth Courts Committee, Magistrates' Association i London, John Fassenfelt, följande:


Under de senaste åren oroas domare allt mer över antalet unga människor i domstolarna som finansierar sitt tunga missbruk av cannabis genom stölder och rån. I vissa fallhandlar det om barn som är 12,13 och 14 år gamla.


Skunk, en potent sorts cannabis, skapar rubriker nu. Efter nedklassificering av cannabis till en klass C-drog menar  jag och många av mina kollegor i domstolar i England och Wales att fel budskap har sänts ut till unga - de tror att cannabis är legalt nu och också säkert.


De tror att det inte kommer att hända någonting om man kommer på dom med innehav, bortsett från en varning varefter dom skickas iväg. Vår oro handlar i första hand om att skydda dom från de skadliga effekterna av regelbunden rökning av cannabis, särskilt skunk.


The Magistrates' Associations policy är att cannabis borde återklassificeras till att betraktas som en klass B-drog för de som är under 18 år. Vi är positiva till premiärministerns uttalande nyligen att klassificeringen av cannabis ska ses över. Det är viktigt att inse den inverkan cannabis har och att förhindra att barn kriminaliseras och skadas av cannabis.


Igår tog den engelska dagstidningen Daily Mail upp frågan och berättar att The Magistrates ' Associations remissvar på den översyn av cannabisklassificeringen som beordrades av Gordon Brown i juli innebär att beslutet om nedklassificering av cannabis ska upphävas omedelbart.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0