Desperata marijuanaförespråkare går till domstol

I Nevada i USA, där opinionsundersökningar utförda av Las Vegas Review Journal och KVBC-TV visar att 53% är emot ett förslag som skulle innebära legalsiering av marijuana, är marijuanaförespråkarna rejält oroade – så oroade att de gått till domstol och begärt att myndigheter inte ska få yttra sig i frågan. 

I ett land som normalt hyllar yttrandefriheten gick ’The Committee to Regulate and Control Marijuana’ i Nevada till domstol för att försöka förhindra bland annat åklagare och poliser att ha synpunkter på förslaget. 

Turligt nog finns det förnuftiga domare i Nevada och domaren David Wall sa i sitt beslut att offentliga myndigheter inte bara har rätt utan också en skyldighet att diskutera politiska frågor av det slag som finns i ’Question 7’ i Nevada, den om reglering och kontroll av marijuana. 

Eftersom förslaget, om det mot all förmodan skulle gå igenom, skulle resultera i att Nevada blir den första delstaten i USA som beskattar och reglerar försäljningen av upp till cirka 30 gram marijuana till alla som är 21 år och äldre är det en självklarhet att de myndigheter som har till uppgift att övervaka efterlevnaden inte bara har rätt utan också skyldighet att yttra sig. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0