´Cannabiskung´ fick 13 års fängelse

Efter ett långvarigt och mycket framgångsrikt samarbete mellan polisen och The Australian Crime Commission lyckades man till slut få fast ´cannabiskungen´, tillika tidigare banktjänstemannen, Alexander Malcolm Lane. 

Igår dömdes Lane tillsammans med fyra kumpaner av Cairns Surpreme Court.  

Med hjälp av helikoptrar transporterade Lanes ´företag´ manskap och utrustning ut i bushen där tonvis med cannabis av mycket god kvalité producerades varje år. 

Lane och hans kollegor samarbetade med personer i Holland dit kurirer, mot en ersättning på upp till 30 000 dollar per resa, reste för att hämta tusentals cannabisfröer, som kom att ge färdiga produkter med hög THC-halt. 

De som bevakade fälten fick upp till 3 000 dollar per vecka och det fanns ingen brist på utrustning för verksamheten i bushen. Här fanns tält, frysar drivna med gas, bevattningssystem och till och med maskiner för att packa den färdiga produkten. Väl förpackade användes återigen helikoptrar för att transportera narkotikan till väntande lastbilar för vidare transport via inlandsvägar till storstäder som Sydney och Melbourne.

Verksamheten har pågått under åren 1995-2006. 

Lane, som fyller sextio år, ska tillbringa de kommande 13 åren i fängelse och en av hans ´kollegor´, helikopterpiloten Peter Pantovich, åtta år. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0