Cannabissituationen i Frankrike

Frankrike

Är du intresserad av cannabissituationen i Frankrike? I sådana fall bör du läsa en nyutkommen rapport som behandlar en mängd olika aspekter av det franska cannabisproblemet. 

Cannabis, données essentielles
beskriver utvecklingen och nivån på cannabiskonsumtionen i Frankrike och ger bland annat svar på frågor om hur konsumtionen ser ut i olika delar av landet och omfattningen av cannabismarknaden. 

Rapporten tar också upp frågor om risker, konsekvenser och cannabisrelaterade effekter, hur Frankrike agerar och sist, men inte minst, hur man ser på cannabis i Frankrike. 

Frankrike finns bland de länder som har den högsta konsumtionen av cannabis bland ungdomar och unga vuxna. 

Om man tittar på storstadsområdena (med cirka 61 miljoner invånare) rapporterade 2005 12,4 miljoner personer i åldrarna 12-75 år att de använt cannabis åtminstone en gång i sitt liv. Av dessa hade 3,9 miljoner använt cannabis det senaste året. Av dessa uppgav sig 1,2 miljoner vara regelbundna användare (åtminstone 10 ggr per månad) och av dessa använde i sin tur 550 000 cannabis dagligen. 

Andelen regelbundna användare ökar, från 3,8% år 2000 till 5,9% år 2005. 2005 uppgav 49,5% av 17-åringarna att de prövat cannabis. Den genomsnittliga åldern då man första gången experimenterar med cannabis är 15 år. 

Cannabis är den narkotika som beslagtas mest i Frankrike. Nio av tio beslag utgörs av cannabis. 2005 togs 87 ton cannabis, huvudsakligen hasch, i beslag. 

Idag ligger det genomsnittliga priset på ett gram hasch på cirka 37 kronor, vilket innebär en minskning av priset med 30% under de senaste tio åren. 

Du kan läsa hela rapporten här

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0