Stort antal coffee shops stängs i Nederländerna

Fler forskningsrapporter som med all önskvärd tydlighet påvisar skadeverkningar av cannabis resulterar i allt högre grad att politiker äntligen börjar reagera mer kraftfullt mot den tillåtande attityden som är förhärskande i flera länder, inte minst i Nederländerna.

Nu ser det ut som om det också kommer att bli förändringar i Nederländerna. I Rotterdam har man, under ledning av borgmästaren Ivo Opstelten, beslutat att alla coffee shop som ligger närmare än 250 meter från en skola ska stängas i januari 2009. Det innebär att 27 av 62 coffee shops kommer att stängas.

I Haag finns sedan tio år tillbaka en liknande regel som innebär att inga coffee shops får finnas på ett avstånd av 500 meter från skolor.

Amsterdam, av tradition haschflummares paradis, har ännu inga beslut fattats om liknande begränsningar men i takt med nya forskningsresultat, uppvaknande hos politiker och den breda allmänheten kommer förhoppningsvis Amsterdam att införa liknande regelverk, som inte på längt när räcker, men som ändå är ett steg på väg mot att stänga alla coffee shops.

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0