Grattis till beslaget av 6,5 ton hasch

Dags att gratulera spanska myndigheter som beslagtagit 6,5 ton hasch vid hamnen i Colera i Spanien, på gränsen till Frankrike.

Hittills har tio personer gripits - åtta marockaner, en tysk och en spanjor.

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Magnus

6,5 ton hasch är en herrans massa medicin det, oj herrans vilka pengar någon kommer att tjäna på detta beslag.

2007-02-14 @ 17:22:23
Postat av: Torgny Peterson

Om det kan var till någon glädje för dig kan jag meddela ett antal knarklangare förlorat en massa pengar och att, i samma veva, flera besparats obehaget med att använda cannabis.

2007-02-15 @ 06:47:04
Postat av: Henrik

Drogen finns ändå på marknaden. 'Obehaget' att använda cannabis försvinner alltså inte alls. Istället för de 10 gripna personerna tjänar nu istället några andra kriminella ännu mer pengar då priserna stiger. Staten får betala några hundratusen kroner för de rättsliga påföjlderna samt kostnader för fängelsevistelsen. Poliserna som tar hand om detta fall kan inte samtidigt jobba mot andra mer allvarliga brott, t.ex. våldsbrott. Om cannabis vore legal skulle staten har mindre kostnader och mer pengar genom skatter. I nuläget förlorar alla förutom de kriminella som får tjäna ännu mer pengar nu pga de högre priserna på marknaden.

2007-02-16 @ 15:05:43
Postat av: Torgny Peterson

Ju mer cannabis som tas i beslag desto mindre finns det på marknaden under förutsättning att det inte handlar om sporadiska insatser utan ett ständigt pågående arbete. Genom beslag av 6,5 ton hasch besparas samhället en mängd kostnader på lång sikt. Att polis i Europa bekämpar cannabishanteringen betyder inte att arbetet med att lösa våldsbrott läggs åt sidan. Tvärtom är det ofta så att narkotikahanteringen, inklusive cannabishanteringens hantlangare, ägnar sig åt våldsbrott för att försvara sina revir.
Det finns inga belägg för att legaliseirng av cannabis skulle resultera i lägre kostnader och högre intäkter.
Genom intensifiering av jakten på cannabisdirektörerna och ett upprätthållande av höga priser ökar press på såväl producent/distributör som den enskilde konsumenten.

2007-02-16 @ 15:33:57
Postat av: Henrik

Att kriminella försvarar sina revir är ingen nyhet. Just därför bör cannabis vara tillåten/accepterat i någon form och övervakat av staten, som ölproducenterner t.ex. Ingen ölbryggeri använder våld för att försvarar sin revir...

Naturligtvis lägger polisen bekämpning av våldsbrott inte helt åt sidan men du måste medge att justa dessa polistjänstemän som utreder 'cannabisbrotten' inte kan samtidigt utreda våldsbrott. Därför stiger antingen behovet av att anställa fler poliser, så att det blir dyrare för staten, eller det görs mindre emot våldsbrott eftersom en del av de existerande polisresurser arbetar med utredning av 'cannabisbrotten'.

Jag är mycket tveksam angående din syn på kostnadssidan. Kanske finns det inte några belägg men jag tror att man kan lita på sunt förnuft och siffror som är allmänt kända. Cannabis är den mest använda illegala drogen i Sverige. Det finns flera tusen polisanmälningar varje år. Varje anmälning blir en utredning som tar tid (och därmed lön/skattepengar) av flera tjänstemän i anspråk. Poliser, domare, kriminalvårdare, etc. Sammanlagt har staten idag inga intäkter pga cannabis utan bara en massor kostnader. Om cannabis vore statligt kontrollerad skulle staten har en del intäkter. Dessa finansiella medel kunde användas för rimlig prävention och hjälp till de förhållandevis få som får problem pga av cannabisbruk. Därutöver skulle utgiftssidan minskar kraftigt då inte varje brott pga konsum eller innehav av små mängder cannabis behövde utredas - annars än idag. Dessa småbrott representerar minst 90% av alla polisanmälningar angående cannabis. Jag anser att det talar väldigt, väldigt mycket för att en statligt reglerad cannabismarknad skulle resultera i lägre kostnader och högre intäkter.

Men lägg gärna fram dina synpunkter på mina funderingar kring alla tre aspekter.

2007-02-16 @ 20:05:54
Postat av: Torgny Peterson

Ditt inlägg innehåller inget nytt i sak. Mina synpunkter i föregående inlägg kvarstår sålunda.
Som jämförelse kan det vara värt att titta på den legala tillgången på alkohol och tobak. 'Kompenserar' skatteintäkterna från dessa kostnader som är förknippade med tobak och alkohol? Nej!

2007-02-17 @ 07:05:42
Postat av: Hüseyin Güdücü

6,5 ton hasch! Det är väldigt mycket knark. Jag tycker att det var väldigt bra jobbat av dessa människor som har fått fast dem ligisterna. Önskar att alla kunde gripas så vi hade sluppit dess idioter som försöker smuggla in droger här och där. Det är ju trots allt våra barn som drabbas av det här genom att det säljs till dem. Det är bara att fortsätta med att sätta dit dessa idioter.

2007-02-21 @ 12:16:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0