Det europeiska arbetet mot cannabis måste intensifieras ytterligare

Missbruk av cannabis måste uppmärksammas och tas på betydligt större allvar än vad som nu är fallet och på en del håll har man allt mer börjat uppmärksamma problemet, inte minst i Sverige där det så kallade ’cannabisprojektet’ startade 2004 efter att Rikskriminalpolisen och Mobilisering mot narkotika gemensamt beslutat att göra en grundlig kartläggning av cannabisbrottsligheten i Sverige.  

Vi vet idag, efter den kartläggning som gjorts vid Rikskriminalpolisen, att mellan 120 och 140 olika ligor eller nätverk smugglar omkring 25 ton hasch till Sverige varje år. Den här omfattningen på smugglingen innebär att vi har att göra med grov, organiserad brottslighet, som måste bekämpas genom långsiktiga insatser. Det är därför glädjande att notera att Mobilisering mot narkotika tillsammans med Rikskriminalpolisen fattat beslut om en fortsatt operativ satsning mot cannabis. 

I månadsskiftet februari-mars förväntas slutrapporten från det nuvarande cannabisprojektet bli offentliggjord. Jag återkommer med ytterligare information om den rapporten. 

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Backis

Eller så tar sverige lärdom från andra Eu länder och låter folk odla sin egen cannabis.. Så tar man iaf bort allt inslugglat hasch från Marocko som ingen endå kommer röka när egen-odlad skunk finns..

2007-01-07 @ 17:32:21
Postat av: Roler

Det är efterfrågan som styr tillgången.. Cannabis försäljningen i sverige är inte direkt "gatu" baserad.. Utan sker via kompisar samt stadiga "kranar"


Så länge det finns en efterfrågan så kommer folk helt enkelt köpa cannabis...

Om man vill få ner användandet av cannabis skall man försöka förstå varför folk vill bli höga.. Med tanke på att samhället bara blir stressigare och stressigare så ser iaf ingen minskad cannabis konsumtion..

2007-01-07 @ 17:54:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0