Hälften av de som grips av polis misstänkta för brott medger att de rökt marijuana

En brittisk undersökning från inrikesministeriet (Home Office) visar att hälften av alla som misstänks för kriminalitet (inklusive stölder, rån och misshandel) och så många som 57% av de unga brottslingarna medger att de rökt marijuana under den senaste månaden. Av samma undersökning framgår att marijuana används mer än någon annan illegal drog. 

Resultatet pekar på att det finns allt fog för att ifrågasätta den brittiska regeringens beslut (2004) att  ’nedklassificera’ cannabis från klass B till klass C. Användningen av cannabis bland ungdomar har ökat kraftigt sedan det ödesdigra beslutet – tvärtemot vad många hävdade skulle ske. I och för sig krävs det ingen mer omfattande intellektuell utrustning för att inse att en accepterande attityd till cannabis medför ökad användning, ett faktum som många cannabisförespråkare gör sitt yttersta för att dementera. 

 Undersökningen omfattar 7 500  personer misstänkta för brott. Cirka 46% uppgav att de använt cannabis den senaste månaden och för de i åldersgrupperna 17-24 år hade 57% använt marijuana under den senaste månaden. 18% uppgav att det tagit heroin den senaste månaden, 15% crack och 10% kokain.   

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Backis

Snarare så har det minskat sen man klassa cannabis till C..

Sen så är det väl inte så konstigt att folk har använt cannabis, är ju världens vanligaste berusningsmedel.. Cannabis förekommer i alla grupper i samhället..

2007-01-07 @ 17:38:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0