Lyckat tillslag mot marijuanakvacksalvare

102292-14

I onsdags genomförde DEA (Drug Enforcement Administration) i USA ytterligare ett lyckat tillslag mot marijuanakvacksalvarna i Kalifornien i razzior mot 11 så kallade ’medicinska marijuanakliniker’.  

Resultat? Beslag av bland annat 2 585 kg marijuana, vapen och kontanter. 

Verksamheten vid de ‘medicinska marijuanaklinikerna’ eller ‘dispensärerna’ som dom också kallas står i strid med den amerikanska federala narkotikalagstiftningen. Självklart har användare av marijuana arbetat hårt för att få hanteringen godkänd i olika delstater, vilket de också lyckats med i flera delstater. Men det hjälper inte. Frågan har redan prövats I landets högsta domstol, som konstaterar att verksamheten strider mot den federala lagstiftningen. 

Polisen har för länge sedan insett att den här sortens verksamhet är nära kopplad till kriminell verksamhet. Självklart finns det pengar att göra på den här sortens kvacksalveri. Det faktum att 138 så kallade ’kliniker’/’dispensärer’ öppnades förra året enbart i Los Angeles säger mer om skrupulösa lycksökare än om svårt sjuka ’patienter’. 

Målet för DEA och lokala myndigheter bör vara att bomma igen varenda ’klinik’/’dispensär’.   

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Magnus

Forstår verkligen inte varför din åsikt om hur USA/Californinen sköter sin lagstiftning är relevant.

2007-01-31 @ 17:55:12
Postat av: Torgny Peterson

Hej Magnus!

Eftersom flera förespråkare för distribution av marijuana bland annat hänvisar till systemet i Kalifornien och andra delstater där sådan distribution förekommer är det i allra högsta grad relevant att rapportera om det.

2007-02-01 @ 06:59:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0