Stora beslag av hasch i Grekland

102292-24
Lokala media rapporterar om stora beslag av hasch i västra Grekland och på Kreta. Sedan i början av juni har plastsäckar innehållande hasch hittats uppspolade på stränder i området. 

I närheten av Chania på Kreta har nyligen 50 kilo hasch påträffats på stranden och i det närliggande området ytterligare 15 förpackningar med 35 kilo hasch. 

På den sydvästra delen av halvön Peloponnesos och på flera stränder på ön Zakynthos, eller Zante som den också kallas, har man sedan 1 juni hittat omkring 400 kilo hasch. 

Joniska havet, som är en del av Medelhavet mellan Italien, Albanien och Grekland utgör en av de rutter som används för att transportera hasch från Albanien till Grekland. Enligt officiella källor har omkring 2,6 ton hasch beslagtagits  längs den albansk-grekiska gränsen och i Joniska havet. Det kan heller inte uteslutas att en del av de mycket stora mängder hasch som produceras i Marocko också transporteras via rutter längre österut i Medelhavet där man kanske tror att risken för upptäckt är mindre. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0