Nedklassificering av cannabis göder brottsvåg bland unga

I en artikel i den engelska dagstidningen The Independent den 16 september refererar tidningen till två studier gjorda av Youth Offending Teams respektive King´s College i London och som konstaterar att användningen av cannabis bland brittiska ungdomar är bortom kontroll.


I vissa områden har konsumtionen ökat med 75% och är en bidragande orsak till omfattande kriminalitet där ungdomar stjäl för att finansiera sitt missbruk.


Enligt The Independent visar informationen från Youth Offending Teams att två tredjedelar av teamen observerat en ökning I användningen av cannabis på mellan 25% och 75%.


Vidare har 50 av 51 ungdomsdomstolar i England och Wales skrivit till inrikesministern och uppmanat till en 'uppklassificering' av cannabis igen.


Den signal som den numera sparkade inrikesministern David Blunkett sände ut då cannabis omklassificerades från klass B till klass C för tre år sedan har inte bara bidragit till en kraftigt ökad användning av cannabis. Efterfrågan har också gjort att England idag är näst intill självförsörjande på cannabis. Det går inte en vecka utan att polis i stort sett i hela landet gör ett stort antal beslag av cannabisodlingar.


Dags för svenska politiker och andra att vakna upp ordentligt för att inte Sverige ska hamna i samma situation. I dagsläget kommer merparten av det hasch som används i Sverige från norra Marocko. När det gäller marijuana hävdar vissa källor inom svensk polis att Sverige är i det närmaste självförsörjande när det gäller marijuana, som idag beslagtas i allt fler hemodlingar.


Om nu cannabis odlas utomhus - var kan du leta för att om möjligt upptäcka och anmäla en odling. Ett bra tips på platser att leta på står legaliseringsförespråkare för och deras rekommendationer om odlingsplatser lämpar sig också som utflyktsmål för den som vill bekämpa odlingarna. Så var ska du leta?


Plantorna trivs bäst i lutande söderläge även om plan mark också är acceptabel

  

Baksidan av gödselstackar

Öar som inte är badvändliga eller på annat sätt tilltalande


Planteringar i en sjös vasskant

Igenväxta diken mellan åkrar eller på gamla övergivna åkrar

  

I trädgårdar vid obebodda nedfallna hus

I gator som finns röjda under kraftledningar.

Oländiga bergssidor

Soptippar, men inte där avrinning från tippen sker

EKO skogsplantager / julgransodlingar

Vid gamla nedlagda järnvägsspår


Ödsliga delar av kyrkogårdar

Gläntor långt ute i skogen


Använd gärna GPS för exakt lokalisering.


Vill du läsa artikeln i The Independent så finns den här.


Läs också:

Hjälp till med att stänga cannabisodlingar


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0