Razzior på 21 cannabisodlingar

Som jag berättat tidigare (11 september och 12 september) har polisen i Bolton, inte långt från Manchester, varit mycket aktiv när det gäller att bekämpa cannabisodlingar.


I lördags var det dags igen då polisen hittade ännu en professionell odling med cirka 400 cannabisplantor.


I och med det här beslaget har polisen i Bolton upptäckt och nedmonterat 21 cannabisodlingar till ett uppskattat värde av cirka 25 miljoner kronor under de senaste fem månaderna. Polisen tror att ett och samma kriminella gäng ligger bakom ett antal av de odlingar som upptäckts hittills.


Igår skrev den brittiska tidningen The Independent om hur asiatiska barn smugglas in i Storbritannien och hur en del av dessa sedan tvingas arbeta i de professionella cannabisodlingar som till största delen drivs av vietnameser.


Jag talade idag på förmiddagen med Christine Beddoe från Ecpat i Storbritannien. Hon bekräftar förekomsten av unga barn som arbetar i cannabisodlingar, men det är enligt henne inte något helt nytt. Det första fallet fick hennes organisation kännedom om redan 2003 och att problemet ökat framgår i uppgifter från olika polisdistrikt och i två nyligen publicerade rapporter. Bland andra länder som har samma problem märks speciellt Kanada och Australien.


Mer om detta i onsdagens radioprogram.


Artikeln i The Independent hittar du här.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0