Cannabis med hög THC-halt nästa stora narkotikaproblem

I ett uttalande till Reuters, citerat av bland annat The Australian, säger Sandeep Chawla, chef för UNODC:s forskningsenhet i Wien, att cannabis med hög THC-halt blir nästa stora utmaning för narkotikabekämpningen.

Chawla konstaterar att "detta är något vi ignorerat så länge..nu finns odjuret hos oss och vi vet inte hur vi ska hantera det."

Sandeep Chawla förväntar en fortsatt ökning av användning av cannabis under innevarande år och betonar att det är ett stort misstag att inta en mjuk hållning till cannabis.

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Ford

Vad du missar den här gången är ju att utvecklingen mot mera potent cannabis är ett direkt resultat av den lagstiftning som tyvärr präglar större delen av västvärlden. Det är helt enkelt mera ekonomiskt att ta fram "kraftigare grejer", då det behövs mindre för samma effekt.

Återigen, samma motargument här: legalisera, så slutar utvecklingen med mera THC i cannabis.

2006-08-22 @ 02:25:11
Postat av: Torgny Peterson

Utvecklingen mot mer potent cannabis handlar primärt om att tjäna pengar på 'bra varor' och se till att fler blir beroende. Att tro att producenterna tar fram mer potent cannabis för att sälja mindre är tämligen naivt.

2006-08-22 @ 07:07:28
Postat av: Backis

Om man gör valet att bryta mot lagen och väljer att odla cannabis.. Straffet för odlingen blir detsamma ovasett om odlar svag cannabis eller köper feminserade hög-kvalitets frön..

Valet blir då såklart feminserade hög-kvalitets frön i alla flesta fall där cannabis odlas.. Så man kan påsättovis säga att lagstiftnigen triggar fram starkare sorter..

2006-08-23 @ 11:51:42
Postat av: Elis Eriksson

Torgny varför inte ge ut information baserat på fakta och inte fördomar, okunnighet, rädsla, ignorans?

Sen när vart cannabis en tung drog? Och sen när vart cannabis beroendeframkallande?

2006-09-27 @ 16:40:45
Postat av: Torgny Peterson

Beträffande den information du kommenterar så rekommenderar jag dig att kontakta Sandeep Chawla. Med de höga THC-halter som idag finns i hydroponiskt odlad marijuana finns det idag klart fog för att inte längre betrakta den sortens cannabisprodukter som så kallad 'lätt' narkotika.

Om du är intresserad av att läsa om beroende, inklusive cannabisberoende, kan jag med fördel rekommendera 'Beroendetillstånd' av Makus Heilig, utgiven på Studentlitteratur.

2006-09-28 @ 06:16:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0