Information om så kallad ’medicinsk marijuana’ i Kalifornien

Information om så kallad ’medicinsk marijuana’ i KalifornienBeträffande så kallad ’medicinsk marijuana’ i Kalifornien låter DEA (Drug Enforcement Administration) meddela följande: 

Påståendet att all medicinsk marijuana är avsedd för allvarligt sjuka patienter är missvisande. Statistik från NORML (National Organization for the Reform of Marijuana Laws) i Kalifornien visar att en undersökning av boende i Kalifornien meddelar att de tre främsta användningsområdena av medicinsk marijuana avser
40% - Kronisk smärta
22% - AIDS-relaterat
15% - Depressioner

23% - Alla andra kategorier


I Kalifornien finns det ingen delstatlig reglering eller standard för odling och/eller distribution av medicinsk marijuana. Kalifornien överlåter införande av eventuella riktlinjer till den lokala rättskipningen, som kan vara mycket varierande. Så tillåter till exempel Marin County upp till sex mogna plantor och/eller 225 gram torkad marijuana. Granndistriktet, Sonoma County, tillåter innehav av 1,35 kilo marijuana och odling av upp till 99 plantor, och läkare kan rekommendera mer för ”patienter i undantagsfall.” 

Lokala och delstatliga rättsvårdande myndigheter kan inte skilja mellan illegala marijuanaodlingar och de med dispens för medicinskt bruk. Många självutnämnda odlare av medicinsk marijuana odlar i själva verket marijuana för illegal, ”rekreationsmässig” användning. 

Valda tjänstemän, t ex polischefer och åklagare i Kalifornien har varit måltavlor för ”marijuanalobbyn.” Politisk aktivitet av grupper som NORML har godkänt och gett sitt stöd åt kandidater som är positivt inställda till medicinsk marijuana. NORML håller reda på lokala val och tar åt sig äran för seger över kandidater som är emot marijuana. Förra året arresterade DEA en stor marijuanalangare i Humboldt-distriktet som kandiderat till polischef. 

DEA och dess lokala och delstatliga motsvarigheter rapporterar rutinmässigt att storskaliga narkotikalangare ligger bakom och åberopar Förslag 215 [som undantar medicinsk användning av marijuana från straffrättsliga sanktioner] även när det inte finns några bevis för något medicinskt behov. I själva verket slipper många storskaliga odlare och langare av marijuana undan åtal på grund av påhittade medicinska behov. Åklagare tvekar att åtala dessa individer på grund av den förvirring som råder i Kalifornien. Därför är det möjligt för storlangare, under täckmantel av att vara ”vårdgivare”, att sälja illegal narkotika ostraffat. 

NORML i Kalifornien benämner svarande för den största inomhusodlingen i USA, i norra Kalifornien, som ”gröna fångar.” Samtidigt som de två hänsynslöst gjorde anspråk på att vara svarande i mål om ”medicinsk marijuana” var de två i själva verket farliga, beväpnade och på flykt, misstänkta för att vara ansvariga för drogrelaterade mord och andra våldsbrott. 

DEA:s avdelning i San Francisco samordnar delstatens Domestic Cannabis Eradication/Suppression Program (DCE/SP). Antalet utrotade cannabisplantor och beslagtagna tillgångar tillhör de högsta i Kaliforniens historia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0