Opinionen är emot marijuanaförespråkarna

102292-4

I morgon är det dags för invånarna i en del amerikanska delstater att ta ställning om rökning av marijuana ska tillåtas som medicin. 

Den här kvalificerade galenskapen har pågått i en del delstater i flera år, men det förefaller nu som om allt fler blir mer och mer kritiska mot idén att rökning av marijuana skulle ha något med godkänd medicinering att göra.

I det amerikanska fallet är det också helt klart att sådana tilltag strider mot federal lagstiftning efter ett beslut i Högsta Domstolen. 

Tre delstater är särskilt intressanta inför morgondagens omröstning, nämligen Colorado, Nevada och South Dakota. Vad säger då några opinionsundersökningar i dessa tre delstater? 

COLORADO
En Mason Dixon-undersökning visar att legaliseringsinitiativet förlorar med 57% emot och 34% för, och en liknande undersökning av Denver Post visar samma siffror. 

NEVADA
I Nevada har såväl Las Vegas Review Journal som KVBC-TV presenterat siffrorna 53% emot och 35% för och 12% som ännu inte bestämt sig. 

SOUTH DAKOTA
I South Dakota konstaterar KELO-TV att legaliseringsinitiativet förlorar med 60% emot och 35% för och 5% som ännu inte bestämt sig. 

Torgny Peterson 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0