THC-halten den högsta hittills

102292-23

Efter att ha analyserat  THC-halten i beslag av drogen under de senaste 20 åren visar det sig att THC-halten har fördubblats under perioden. 

25 april offentliggjorde amerikanska ONDCP (Office on National Drug Control Policy) och NIDA (National Institute on Drug Abuse) den senaste analysen från University of Mississippi´s Potency Monitoring Project om THC-halterna i marijuana. 

Analysen visar att THC-halterna i marijuana har nått den högsta nivån någonsin sedan den vetenskapliga analysen av marijuana påbörjades i slutet av 1970-talet. 

Enligt den senaste informationen om den marijuana som hittills analyserats, ligger den genomsnittliga THC-halten på 8,5 procent. Detta kan jämföras med en THC-halt på strax under en rapporterad THC-halt på 4 procent 1983.  

Fram till den 15 mars i år hade University of Mississippi analyserat och sammanställt data från 59,369 marijuanaprov, 1,225 haschprov och 443 prov från hascholja, allt via prover från beslag gjorda av amerikanska myndigheter sedan 1975. 

I den senaste kvartalsrapporten låg den högsta koncentrationen av THC som uppmättes på 32,3 procent. 
 

Två tredjedelar av de marijuanabeslag som gjordes under 2006 kom via amerikanska myndigheter i 45 olika delstater i USA. 

I ett uttalande säger USA:s nationelle drogsamordnare John Walters att den här nya rapporten tjänar som en väckarklocka för de föräldrar som fortfarande har inaktuell information om skadeverkningar av marijuana och chefen för NIDA, dr Nora Volkov, konstaterar i ett uttalande att även om antalet unga människor som använder marijuana har minskat under de senaste åren finns det fortfarande anledning till stor oro speciellt som omkring 60 procent av de som använder marijuana första gången är under 18 år. 

Enligt NSDUH ( The National Survey on Drug Use and Health) uppger 4,1 miljoner amerikaner (1,7%) att de är beroende av eller missbrukar marijuana. 

Dessutom visar den senast tillgängliga informationen från TEDS (Treatment Episode Data Set) från 2005 att i 20,1 procent av fallen av intagningar för behandling av narkotikamissbruk var marijuana den primära missbruksdrogen. 1992 låg motsvarande siffra på 6 procent. 

Resultaten från USA visar med all önskvärd tydlighet att marijuana inte kan betraktas som någon så kallad lätt drog. Med tanke på den kraftiga ökningen av antalet användare och missbrukare av marijuana och antalet individer som söker behandling för sitt cannabismissbruk måste, som jag påtalat så många gånger tidigare, insatserna mot cannabisproducenter och langare öka till gagn för missbrukarna. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0