Knark med 'klös' i - 'grit weed'

102292-20

Det finns olika sätt att tjäna pengar på och uppenbarligen är en del marijuanahandlare inte så nogräknade när det gäller kundvården. Rapporter, bland annat från Storbritannien, visar nämligen att försäljare av produkten försett varan med mikroskopiskt små glaspartiklar. Varför? För att öka vikten och därmed tjäna mer pengar på kunderna.  

Efter att det brittiska hälsovårdsdepartementet uppmärksammats på allvaret i problemet skickade man ut en varning över hela landet. I varningen meddelar man att Hälsovårdsdepartementet fått information som innebär att marijuanapartier har förorenats med mikroskopiska glasliknande pärlor och att laboratorietester från olika delar av landet bekräftar uppgifterna, som gäller marijuana ? inte hasch. Departementet säger vidare att obekräftade uppgifter antyder att de som använt marijuanan bland annat fått munsår och ihållande hosta. 

I den utfärdade varningen säger departementet också att cannabis är en produkt som är skadlig för hälsan. Risken för förorening med glas ökar ytterligare risken för skada.   

Läs också:
Skador av hasch och marijuana
Haschguiden 

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Daniel

Skrämmande. Tyvärr är detta sånt som kan hända när växten är illegal och marknaden ligger helt i händerna på kriminella...

2007-02-05 @ 10:44:27
Postat av: Henrik

Historien med glasföroreningen är bara ett starkt skäl till för legaliseringen av cannabis. Om cannabis vore statligt kontrollerad skulle ingen producent våga göra en sådan sak eftersom detta a) skulle upptäckas omedelbart av en statlig tillsynsmyndighet och sedan b) skulle detta äventyra den statliga licensen. Hur många sådana skandaler finns inom ölindustrin?!?

2007-02-06 @ 16:34:59
Postat av: Anonym

Detta har även florerat i sverige.. Finns trådar i div "knark" forum om ämmnet bla flashback..

2007-02-06 @ 18:05:12
Postat av: Anonym

Att en legalisering skulle lösa problemet är mer önsketänkande än något annat. Det finns ingen som helst anledning att tro att ett statligt monopol skulle konkurrera ut den illegala marknaden. Konkurrens mina herrar! På samma sätt som när det gäller alkoholen. Alkohol är legalt tillgänglig över hela Sverige, men hembränning, smuggling och försäljning av sprit till minderåriga förekommer som bekant i stor omfattning.

En statlig hantering av försäljningen av cannabis skulle snarare förvärra problemet än lösa det. Ökad tillgång i kombination med fortsatt verksamhet från kriminella försäljare, som med all säkerhet skulle fokusera sin verksamhet på de som inte skulle få tillgång till det legala systemet, i kombination med konkurrens med försök till bättre kvalité, skulle åstadkomma en situation vida värre än den vi har idag.

2007-02-06 @ 19:37:41
Postat av: Backis

Anledningen till att det finns en stor svart marknad på alkohol i sverige är den stora efterfrågan som finns bland ungdomar att köpa det.. Den insmugglade ölen är inte jätte mkt billigare än systemets öl, langarna tar ofta 200kr per platta öl.. Det är tillgängligheten som lockar mer än priset.. Vuxna köper till större delen sin alkohol på systemet, oftast pga det stora utbudet av div sorter

Så skulle det troligtvis bli med cannabis också, dvs ungdomar som inte får köpa på "cannabis-bolaget" skulle troligtvis köpa det av langarna... Men många av langarna skulle lägga ner sin verksamhet, för jag tror att det vuxna kunderna skulle välja den kvalitet av div sorter som skulle finnas på "cannabis-systemet"
Staten skulle få en del pengar av all försäljning som skall gå till preventiv cannabis skademinsking..

Man måste även långt innan man isf legaliserar ha en lång kampanj där man på ett trovärdigt sätt lär ut cannabis risker osv....
Skulle man legalisera bara "sådär" skulle det få katastrofala konsekvenser, folk skulle tro att det var helt ofarligt, eftersom man får göra det..
Samma okunskap finns ju även bland många alkoholkonsumenter, dvs man rättfärdigar drickandet med att man får göra det, och cannabis får man inte använda, för hade man fått det då hade det varit lagligt.. Så även på alkhol fronten har myndigheterna en del att lära/undervisa till folket..

2007-02-06 @ 20:59:54
Postat av: Tomas

Jag är helt överens med dig att legalisering skulle få katastrofala konsekvenser

2007-02-07 @ 06:32:27
Postat av: Patrik

Angående legalisering.. Som någon sa, konkurrens, det är vad som behövs och som redan finns. Varför tror ni alla droger är så billiga? Fler som säljer + fler som tillverkar = billigare priser.

Jag tycker vi borde sälja ut systembolaget, privatisera och tillåta försäljning i spritaffärer. Vilket betyder att man får söka licens, man får endast sälja sprit, och köper en mindeårig och detta märks försvinner licensen (jag tycker kommunerna ska göra stickprov med minderåriga). Denna regel tycker jag ska vara stenhård. Alla affärer borde ha kameraövervakning vid kassorna så man kan gå över hur det gick till när det såldes till en mindeårig. Sen bestäms det hur länge om inte för alltid licensen försvinner.

Detsamma ska gälla cannabis - vem som helst ska få sälja det. Endast så blir vi av med den kriminella verksamheten.

Till Tomas:
Det beror på hur det sköts. Jag berättar stegvis hur man skulle kunna göra:

Först vill jag bara påpeka att allting ska självklart ske under vissa regler lika alkoholen (åldergräns, ej förtäring allmän plats osv).

Steg 1: Dekriminalisera bruk utav cannabis
Vilket betyder: Polisen arresterar ingen för bruk eller innehav. Bruk på allmän plats innebär beslagtagning utav drogen om personen har något på sig.
Positivt: Mer fria polisresurser, färre rättegångar, mindre skattepengar på att jaga cannabisbrukare/missbrukare. Brukare skulle inte bli osociala pga att dem inte riskerar att åka fast.
Negativt: Fler kommer pröva.

Steg 2: Dekriminalisera innehav och odling.
Vilket betyder: Istället för att söka upp langare så får man odla x antal plantor för eget bruk. Innehav i hemmet får vara x gram och utanför x gram, har man mer blir det beslagtaget. Har man väldigt mycket blir det böter och beslagtaget.
Positivt: Vi sparar ytterligare polisresurser och skattepengar. Färre pengar som går till kriminella langare. Samt att man inte riskerar förorening.
Negativt: *om du har något snälla berätta*

Steg 3: Laglig försäljning
Vilket betyder: Vi blir av med den resterande kriminella verksamheten kring cannabis. Det får finnas vissa utvalda odlare, specifika cannabis affärer och en max gräns för hur mycket man får köpa.
Positivt: Taxering! Vi har nu sparat polisresurser, skattepengar och onödiga rättegångar. Nu får även staten in pengar som dem kriminella tjänade innan. Dessa pengar kan användas till utbildning om drogers skadeverkan, rehabilitering utav drogmissbrukare och kanske äldre- och sjukvård.
Negativt: Fler kommer testa utan tvekan. Dagens skräckpropaganda och att det är olagligt fungerar. Men med tanke på att skadeverkningarna inte är värre än alkohol så går inte samhället under. Alla är inte fulla hela dagarna i enda för att det är lagligt..

Så jag ser för och nackdelar med en legalisering, men fördelarna väger mer än nackdelarna. Sen skulle man kunna gå vidare med att dekriminalisera fler droger för att verkligen bli av med den kriminella verksamheten.

För mer information kolla denna sidan: http://www.leap.cc

2007-02-09 @ 19:39:17
Postat av: Alex

Håller totalt med Patrik , att legalisera det hade varit både bra och dåligt. Men jag tror aldrig att det kommer legaliseras , specielt inte när holland (amsterdam) inte ska legalisera det mera .

2007-06-26 @ 07:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0