Daniel: Legalisering av cannabis? Aldrig!

I Schweiz, som sedan länge är känt för några av de mer famösa, destruktiva tilltagen mot narkotikamissbrukare (bland annat distribution av statligt heroin), har man nu alltmer börjat observera de skadeverkningar som cannabis medför. 

En nyligen publicerad studie från den psykiatriska universitetskliniken i Zürich visar till exempel att nästan 40 procent av de 20-åringar som kommer i kontakt med kliniken på grund av användning av cannabis rapporterar att de då och då har känslan av att andra kan kontrollera deras tankar. Nästan en fjärdedel av de tillfrågade uppger vidare att de ibland haft tankar som inte är deras egna. Över 40 procent av de tillfrågade uppger att de har känslan av att de iakttas av andra. 

Nyligen rapporterade också Neue Luzerner Zeitung om ett intressant fall om cannabisanvändaren Daniel (fingerat namn) och de schizofrena upplevelser han haft i samband med användning av cannabis. Från att tidigare ha varit en ivrig förespråkare för legalisering av cannabis har han nu, på grund av de egna erfarenheterna, helt ändrat uppfattning.  

Om du förstår tyska kan du läsa första sidan av den temaartikel, Nur in meinem Kopf, i tidningen som handlar om Daniel här. Sida nummer två finns här

I samma tidning publiceras idag (24 juli) ytterligare en artikel på temat cannabis och psykoser, Kiffen und Psychosen. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0