Mer om medicinsk marijuana i Kalifornien – och USA

Även om marijuanaförespråkare i Kalifornien intar tätpositionen i arbetet för att sprida idén om att få rökning av marijuana godkänt som ’medicinering’ i flera amerikanska delstater finns det en kraftfull opposition mot idén. 

Tre av delstaten Kaliforniens 58 kommuner, med San Diego i spetsen, har nu satt igång en rättslig process för att få delstatens beslut om distribution av så kallad ’medicinsk’ marijuana, i enlighet med Förslag 215 från 1996, förklarad illegal. En första ’hearing’ i målet sker om en vecka, den 16 november. 

Den federala regeringen har aldrig godkänt Förslag 215, den så kallade ’Compassionate Use Act’, som medborgarna i Kalifornien röstade om den 5 november 1996. Inte heller det amerikanska läkemedelsverket, Food and Drug Administration, anser att marijuana kan betraktas som någon medicin. 

Flera andra delstater, som i likhet med Kalifornien infört delstatliga bestämmelser i strid med den federala lagstiftningen, följer utvecklingen i Kalifornien med stort intresse eftersom det som kommer att hända i Kalifornien med intill visshet gränsande sannolikhet också kommer att påverka vad som på sikt kommer att hända i Alaska, Colorado, Hawaii, Maine, Montana, Nevada, Oregon, Rhode Island, Vermont och Washington. 

Läs också:
Information om så kallad ’medicinsk marijuana’ i Kalifornien
Drugs for human use – Applications for FDA approval to market a new drug 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0