Varning för blykontaminerad cannabis

Myndigheter i den tyska staden Leipzig i Sachsen tillsammans med polisen (Polizeidirektion Leipzig) varnar nu för 'blyhaltiga' cannabisprodukter. I förra veckan behandlades 19 kända fall av blyförgiftning i Leipzig med omnejd.


Beträffande de första fallen var källan till blyförgiftningen inte klar, men så småningom stod det klart att det finns en koppling mellan användning av cannabis och blyförgiftningen. Myndigheterna utgår från att flera användare av cannabis kan ha använt kontaminerad cannabis och att sådan cannabis fortfarande kan finnas i omlopp på marknaden.


Alla användare av cannabis som tror sig ha blivit utsatta för blyförgiftning uppmanas att omgående kontakta sjukhus för att konstatera eventuellt behov av behandling.


Vid oklara besvär, speciellt buksmärtor, uppmanas besökare uppge för husläkare eller akutmottagning om man använt cannabis.


Polisen i Leipzig uppmanar också användare till samarbete för att man ska kunna spåra källan.


Blyförgiftning i samband med cannabisanvändning inträffar då bly tas upp i kroppen via andningsvägarna.


Läser du tyska kan du ta del av ett pressmeddelande från Stadt Leipzig. Du hittar pressmeddelandet, Warnung vor kontaminiertem Marihuana här.


Läs också:

Knark med 'klös' i - 'grit weed'

Haschguiden


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0